NOWOŚĆ: syrop Pandan

Syrop Pandan, czyli tropiki zamknięte w butelce
Pandan to tropikalna roślina pochodząca z Azji Południowo-Wschodniej, charakteryzująca się ziołowym i aromatycznym smakiem o słodkiej i delikatnej nucie.
Jego zdolność do idealnego łączenia się z innymi aromatami, takimi jak przyprawy, czekolada i owoce, pozwala na stworzenie bogatych i niezwykle interesujących doznań smakowych.
Syrop ODK Pandan jest więc idealnym produktem do nadania oryginalnego i egzotycznego smaku koktajlom, napojom bezalkoholowym, mleku i herbacie.
Czy wiesz, że... Pandan jest nazywany Azjatycką wanilią?
Oto kilka propozycji z użyciem syropu o smaku Pandan:

Little Frog
by Flavio Carletti
20ml syropu Pandan ODK
25ml soku cytrynowego 100% ODK
40ml ginu
25ml Mastiha Liqueur
7 kropli spieniacza Stillabunt Magic Velvet
Wstrząśnij i odcedź.
Możliwy dodatek: suszone maliny lub gałązka tymianku cytrynowego.

Pandan Bliss
by Marco Poidomani
20ml syropu Pandan ODK
60ml ryżowego mleka
espresso

The Jade Dragon Sour
by Mark Nakayama
60ml Chinese Baiju
45ml syropu Pandan ODK
15ml syropu cytrynowego 100% ODK
8 kropli bittersa ginger (imbirowego)
4 krople spieniacza Stillabunt Magic Velvet

Velvet Pandan
by Marco Poidomani
15ml syropu Pandan ODK
150ml wody kokosowej
espresso
2 krople spieniacza Stillabunt Magic Velvet
Wszystkie napoje brzmią bardzo egzotycznie... i dokładnie takie są!
Syrop Pandan nadaje im nie tylko niecodzienny smak, ale też wyjątkowy kolor, to świetna okazja, by odkryć nowe aromaty i smaki.
To jak, dasz się zaskoczyć?


